10 Temmuz 2009 Cuma

BalForumu



9. Sınıfımın son gününde biriyle tanıştım. Az biraz yavşak geliyodu ama taşak(daha iyi anlatabilecek bir kelime bulamadım) bi insan olduğu belliydi. Bu adamla gayet nötr bir ilişkimiz vardı. Bir gün yine dışarıda XX kromozomlu canlıların tek rüyası şeklinde gezerken benden bir telefon aldı. Forumdaki bir açığı söyledim diye o gün beni çok sevdi. Bu kadar sevgiyi gören benim takdir edersiniz ki götüm kalktı. Ve bir Usta-Çırak ilişkisi böyle başladı. Bu adamın kim olduğuna gelecek olursak '08 mezunlarının en arıza adamı Sercan Şenel'dir. Kendisine beni adminlik yoluna yönlendirdiği için teşekkür ederim buradan.

Neyse açılışı Sercan'la yaptıktan sonra asıl konumuza dönelim. 8. Sınıfta Merq-t diye bilinen brezilyalı exchange öğrencisi kılıklı insanın gazıyla(ona da ayrı bir saygılarımı iletirim buradan) girilmedik Bornova Anadolu Lisesi Öğrenci forumu bırakmamıştım. BalOkul.forumu, koruluk.myfreebb.com ve balarisi.tk'nin ballı olmayan nadir üyelerindendim. Anlaşılacağı üzere bedava siteadlarına sahip bu forumlar amatör ruha sahip gayet eğlenceli yerlerdi. Fakat işe birilerinin profesyonellik katması gerekiyordu artık. Peximet.Net benim okula girdiğim senenin sonunda açıldı.

Sonra bir ara tam olarak sebebini bilmediğim ama Sercan'ın baya sinirlendiğini hatırladığım bir olay yüzünden site kapatıldı. Çok iyi hatırlıyorum süresi bitene kadar arka fonda lethe çalıyordu.

Bir süre sonra boş durmayı sevmeyen karadenizli ruhu Sercan'da forum açma isteğini tekrar uyandırdı. Ve çoğunuzun da bildiği Balforumu.com böylece açıldı. Adminlik kariyerime de bir resetle başladım. Küçük bir üye rekoru kırdık o gece. Gerçi mesajların silinmesine üzülen üyelerin çığlıkları hala kulağımda(ne birisi fonvizin mi dedi? tıntıntın mı?).

Çok güzel günler geçirdiğimiz de oldu o forumda, çok sıkıldığımızda oldu. Ama efsaneydi be. Sayısız sitede yöneticilik yaptım ama üye banlarken aldığım zevki başka hiç bi forumda alamamıştım.

Aa ben başka konuda konuşacaktım gerçi. Kulağıma alakasız şeyler takıldı bu aralar. Bir iki arkadaşımız "balforumu bizim yüzümüzden kapandı" gibi cümleler sarfediyormuş etrafına.

Balforumunun kapanmasının tek nedeni parayı vermeyi unutmamızdır ve sonrasında üşenmemizdir. Başka da bir sebebi yoktur. Bizim kurduğumuz bir siteyi biz istemedikçe kimse de kapatamaz. Kamuoyuna(!) duyrulur. Ne lan bu üstümüzden prim yapma çabaları?

2 yorum: